Kashmirvillan laatu

Kirjoittaja: Apr 28, 2014 Luokka: Perustiedot | ei kommenttia

Jopa kaikkein tavallisin kashmir-neule on useita kertoja parempi, kuin muista tekstiileistä valmistettu neule. Miksi ostaa juuri kashmir-neule? Miksi se on niin kallis? Mitä erinomaista siinä on?  

Kashmir-neuleiden hinnat muodostetaan kahden tärkeän parametrin pohjalta. Kashmirvilla on erittäin harvinaista materiaalia. Sitä saadaan vain muutama tuhat tonnia vuosittain, jolla täytyy vastata maailmanlaajuiseen kysyntään.

Kashmirvillan hinnat ovat nousseet viime vuosina ja todennäköisesti jatkavat nousuaan. On kuitenkin pakko lisätä, että kashmirvillan laatu voi vaihdella huomattavasti. Erityisesti Kiinassa ja Mongoliassa on viime vuosina alettu kasvattaa valtavia määriä kashmirvuohia.  Koska vuohet eivät elä vapaasti luonnonympäristössään vaan ihmisten vankeudessa, niiden villa ei ole yhtä laadukasta kuin Himalajan alueilla elävien eläinten villa.

Toinen parametri, jonka pohjalta muodostetaan kashmirtuotteiden hinnat, liittyy tuotantopaan. Kashmir-neuleet valmistetaan käsin: tämä on erittäin raskasta työtä, joka vaatii useita tunteja. Tässä vaiheessa on jälleen pakko mainita, että Kiinassa kashmirvaatteita valmistetaan teollisesti automatisoidulla tuotantolinjalla, jotta säästettäisiin rahaa ja kashmirtuotteiden hinta pystyttäisiin pitämään edullisempana.

Kiinasta tuotujen kashmir-neuleiden laatua ei voi verratta Nepalissa valmistettuihin tuotteisiin, jotka valmistetaan perinteisesti käsin ja erittäin vaativalla prosessilla. Mutta myös Kiinassa tuotetuilla neuleilla on kaikki tärkeät kashmirvaatteiden ominaisuudet. Erinomaisen materiaalin ansiosta ne lämmittävät 6-8 kertaa paremmin kuin tavalliset lampaanvillasta valmistetut villapaidat. Kashmir on harvinaisin luonnontekstiili, johon muita ei voi verrata. Kashmirtuotteet ovat luonnoltaan hienoja, pehmeitä ja mukavantuntuisia. Niihin ihastuu heti ensimmäisellä käytöllä.

Mikäli päätät ostaa kashmir-neuleen, etsi tarkasti ja valitse varovaisesti. Markkinoilta löytyy useita väärennöksiä, joita väitetään 100% kashmiriksi, mutta itse asiassa ne on tuotettu halvoista synteettisistä materiaaleista. Niillä ei ole mitään kashmirvillan positiivisia ominaisuuksia.

Älä anna kashmirin korkean hinnan tulla esteeksi. Maksat laadusta ja ainutlaatuisuudesta. Toisin kuin klassisista tekstiileistä valmistetut neuleet, kashmir-neule kestää vuosia, jos sitä hoidetaan säännöllisesti ja asianmukaisesti. Neuleen muoto ja värit säilyvät jopa vuosien jälkeen. Jotkut ystävistäsi ovat ehkä perineet kashmir-neuleen isoäidiltään – se ei ole mitään erikoista. Laadukas neule kestää sukupolvelta toiselle. Sitä vain pitää kohdella hyvin ja käsitellä varovasti.

Lisää kommentti

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3612270531596

Kashmir-neuleesta 50% alennus?

Tehdään diili. Jätä sähköpostiosoitteesi ja me lähetämme sinulle linkin salaiseen myyntiin osoitteessa www.kashmirneule.com, josta pääset ostamaan kashmir-neuleet huippuhinnoilla :)

Kiitos! Alennusmyynti löytyy osoitteesta www.kashmirneule.com/alennusmyynti/