Miten kashmir-neuleita valmistetaan?

Kirjoittaja: Apr 28, 2014 Luokka: Tuotanto | ei kommenttia

Kashmir-neuleen valmistus on pitkä ja vaativa prosessi.  Ensin kerätään raaka-aineita – kashmirkuituja. Kuituja saadaan keväällä ja kesällä kun kashmirvuohet tulevat vuorilta matalampiin korkeuksiin. Vuohet hankaavat itseään kiviä ja pensaita vasten päästäkseen eroon lämpimästä villastaan. Kashmirkuituja saadaan keräämällä kiville ja pensaille jääneitä isoja möhkäleitä. Yleisimmin kashmirvillaa saadaan kampaamalla kashmirvuohen pohjavillaa (hiusten pohjakerros). Kashmir-neuleen valmistukseen tarvitaan hienointa korkealaatuista villaa – yhdestä vuohesta saadaan vain useita kymmeniä grammoja kuitua.

Raaka-kashmiria käsitellään useimmiten näissä maissa, joista sitä saadaan – esimerkiksi Nepalissa. Nepal on yksi maailman köyhimpiä alueita ja kashmirmattojen ja vaatteiden tuotanto on siellä yleisimpiä ammatteja. Kashmirtuotteita valmistetaan sukupolvelta toiselle kulkevilla ikivanhoilla taidoilla: kyse on erittäin vaativasta työstä.

 

Raaka-kashmirvillaa pestään ja lajitellaan, laatua valvotaan tiukasti – kaikki huonolaatuiset kuidut poistetaan. Raaka-ainetta keritään langoiksi, joita sitten kuivataan ja värjätään. Vuohien (ja niin myös kuitujen) alkuperäinen väri on valkoinen tai musta; parempien ominaisuuksiensa takia sopivampana pidetään valkoista väriä.

Tämän jälkeen tulee tuotannon tärkein askel – kudonta.

Sen hienouden takia kashmirvillaa ei käsitellä keinotekoisesti vaan manuaalisesti. Tällä hetkellä ei ole teknologiaa, joka mahdollistaisi 100% kashmirista valmistettujen vaatteiden automatisoitua tuotantoprosessia. Tätä menetelmää käytetään tosissaan vain Kiinassa, jossa kashmirvuohia kasvatetaan valtavissa määrissä. Tuotantokustannukset ovat matalia mutta keinotekoinen valmistus heikentää kashmirtuotteiden laatua.

Suosittelemme ostamaan Mongoliasta tai Nepalista peräisin olevia korkealaatuisia kashmirvaatteita.

Lisää kommentti

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3612270531596

Kashmir-neuleesta 50% alennus?

Tehdään diili. Jätä sähköpostiosoitteesi ja me lähetämme sinulle linkin salaiseen myyntiin osoitteessa www.kashmirneule.com, josta pääset ostamaan kashmir-neuleet huippuhinnoilla :)

Kiitos! Alennusmyynti löytyy osoitteesta www.kashmirneule.com/alennusmyynti/