Mitä on kashmirvilla?

Kirjoittaja: Apr 28, 2014 Luokka: Perustiedot | ei kommenttia

Kashmirvilla on erikoista ja poikkeuksellista materiaalia. Se on luultavasti maailman harvinaisin luonnontekstiili. “Kashmiriksi” on tapana kutsua kashmirvillasta valmistettuja vaatteita. Suosituimpia ovat neuleet ja pashminat (kaulahuivit), mutta kashmirista valmistetaan myös huiveja, käsineitä, aamutakkeja ja pipoja. Vaatteiden lisäksi kashmirvillasta valmistetaan myös mattoja.

Kashmirvillan historiaan liittyy mielenkiintoisia tarinoita. Kashmiria saadaan Himalajan vuoristoissa elävistä kashmirvuohista. Villaa kammataan vuohien nivusista, joista löytyy hienoimpia kuituja. Korkealaatuisimpia kuituja ei kuitenkaan ole paljon: yhdestä vuohesta saadaan noin 50-150 g vuosittain.

Kashmirvuohien täytyy sopeutua luonnon ankariin olosuhteisiin alueilla, joilla lämpötila voi laskea jopa alle – 40 °C. Vuohenvilla suojaa kylmältä ja pakkaselta ja siitä valmistettujen vaatteiden ominaisuudet ovat erinomaisia: kashmir-neuleen pehmeyttä ei voi verrata mihinkään muuhun villapaitaan. Kashmirvaatteiden lämmittävyys on myös tärkeä etu – ne ovat noin 6 kertaa lämpimämpiä kuin esim. lampaanvillasta valmistetut villapaidat. Kylmää ei tarvitse pelätä.

Paikalliset asukkaat yleensä myyvät raaka-villaa teollisuusyrityksille, jotka valmistavat kashmirista vaatteita. Kashmirvillaa saadaan vain muutama tuhat tonnia vuosittain, joten maailmanlaajuinen kysyntä ylittää tarjonnan. Kashmirvillan hinnat ovat olleet jo useita vuosia nousussa ja on hyvin todennäköistä, että ne jatkavat nousuaan. Tällä hetkellä kashmiria myydään paikallisille tehtaille noin 100 USD/kg hintaan. Kyse on raaka-villasta, jota myöhemmin käsitellään ja jonka laatua valvotaan tiukasti – ennen käsittelyä kaikki huonolaatuiset kuidut poistetaan, joten villan paino vielä laskee.

Valmistuslaitoksissa kashmirvaatteita tuotetaan manuaalisesti. Poikkeuksena on kuitenkin Kiina, joka yrittää automatisoida tuotantoaan – siellä käytetään koneita ja kashmirvuohia kasvatetaan keinotekoisesti valtavissa määrissä. Siksi Kiinan tuotteet eivät ole yhtä laadukkaita kuin esimerkiksi Nepalista tuodut vaatteet, vaikka niiden koostumus on identtinen. Kashmirista valmistettuja vaatteita tarjotaan verkkokaupassamme KashmirNeule.com.

Nepalissa kashmir-neuleita valmistetaan sukupolvelta toiselle kulkevilla ikivanhoilla taidoilla. Jokainen käsintehty tuote on ainutlaatuinen.

Lisää kommentti

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3612270531596

Kashmir-neuleesta 50% alennus?

Tehdään diili. Jätä sähköpostiosoitteesi ja me lähetämme sinulle linkin salaiseen myyntiin osoitteessa www.kashmirneule.com, josta pääset ostamaan kashmir-neuleet huippuhinnoilla :)

Kiitos! Alennusmyynti löytyy osoitteesta www.kashmirneule.com/alennusmyynti/