Kashmirvillan historia

Kirjoittaja: Apr 28, 2014 Luokka: Perustiedot | ei kommenttia

Kashmirvaatteiden historiaan liittyy mielenkiintoisia tarinoita. Jotkut ovat mahdollisesti perineet kashmir-neuleen isoäidiltään – se ei ole mitään erikoista. Sen korkean laadun ansiosta kashmir kestää vuosia erinomaisessa kunnossa. Neule ei veny, värit ja muoto säilyvät hienosti. Vaatteet vaativat pelkkää asianmukaista hoitoa ja varovaisuutta.

Jollei sinulla ole isoäidiltäsi perittyä kashmir-neuletta, ei se mitään. Hanki itsellesi ja tuleville lastenlapsillesi uusi ja aloita perheesi kaikkien sukupolvien uusi perinne. Kashmir-neuleet ovat kalliita, mutta parasta laatua, joten niihin investointia ei tarvitse pelätä.

Ensimmäiset maininnat kashmirvillasta ovat ajalta ennen Kristusta. Moni kashmirista kiinnostunut ihminen kysyy, saiko se nimensä entisen Kashmirin valtion mukaan. Kyllä, vaikka kashmirvuohet eivät koskaan eläneet siellä. Alueella kuitenkin alettiin kutoa ensimmäisiä kashmirtekstiilejä.

Nykyään Kashmir ei enää ole itsenäinen valtio, vaan Intian ja Pakistanin välillä olevan riidan aihe. Paikallisissa taisteluissa kuolee 15 ihmistä päivittäin. Intian alueella kashmirvaatteita ei enää valmisteta, mutta Euroopan markkinoille sieltä tulee valtava määrä huonolaatuisia ja väärennettyjä tekstiilejä, joita usein väitetään 100% kashmirtuotteiksi.

Kashmiria on aina pidetty jonain poikkeuksellisena, kuten sen lempinimikin – “fiber for kings” eli “kuitu kuninkaille” – todistaa: moni tärkeä kuningas tai keisari ihastui kashmirvillasta käsinkudottuihin pashminahuiveihin.  

Euroopassa kashmir nousi hurjaan suosioon varsinkin 1700-luvulla. Ei ole mikään salaisuus, että keisari Napoleon itse voitti salaisen rakkautensa Josephinin sydämen juuri edellä mainituilla pashminahuiveilla.

Kashmirvaatteiden käsittelyprosessi ja tuotanto ovat tuhannen vuoden aikana kehittyneet, mutta ne eivät ole koskaan muuttuneet merkittävästi. Perinteinen käsinvalmistus on säilynyt tähän päivään asti. Erittäin hienoja kashmirkuituja ei pitäisi käsitellä keinotekoisesti, vaikka tämä on tapana Kiinassa, jossa tuotantoa automatisoidaan ja kashmirvuohia kasvatetaan valtavissa määrissä.

Kiinan tuotteiden laatua ei voi missään tapauksessa verrata Nepalissa manuaalisesti valmistettuihin kashmirvaatteisiin.

 

Lisää kommentti

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3612270531596

Kashmir-neuleesta 50% alennus?

Tehdään diili. Jätä sähköpostiosoitteesi ja me lähetämme sinulle linkin salaiseen myyntiin osoitteessa www.kashmirneule.com, josta pääset ostamaan kashmir-neuleet huippuhinnoilla :)

Kiitos! Alennusmyynti löytyy osoitteesta www.kashmirneule.com/alennusmyynti/